Bazény, sauny, vířivky

3 hlavní pilíře péče o vodu v bazénu, když je venku opravdu vedro

Filtrujte v kratších intervalech

Bez filtrace se neobejdete. Jestliže ji budete zapínat pouze jednou za týden, stojatá voda bude skvělou živnou plochou pro vznik řas a jiných organismů. Filtrační jednotku zapínejte každý den na několik hodin. Můžete si být jistí, že se voda pohne a bude zbavena drobných nečistot. Kartušovou filtraci denně čistěte! U pískové postačí jednou za týden až dva zapnout funkci proplachu. Písek se propláchne vodou a nečistoty jednoduše vyplaví.

Máte bazénový vysavač?

Pro mnohé možná banální otázka? Spousta lidí ale disponuje pouze dnovou či klasickou síťkou na odstranění nečistot ze dna či z hladiny bazénu. Její práce je sice nedocenitelná, nicméně s minimálními částečkami nečistot si bohužel nedokáže poradit. Pokud máte menší bazén, bez problémů si vystačíte s klasickými manuálním modelem. U větších ploch už je zapotřebí vsadit na poloautomatické a automatické přístroje. Na https://www.albixon.cz/bazenove-prislusenstvi/bazenove-vysavace/ jich najdete spousty.

Více chemie nepotřebujete

Mnozí lidé si myslí, že jim v létě postačí zvýšit dávkování chemie. Nesmysl. Spíše se věnujte pravidelnějšímu měření pH prostředí. Když bude příliš zásadité nebo kyselé, použijte speciální prostředky pH- nebo pH+. Po vyrovnání prostředí už bude chemie opět perfektně fungovat.

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *