Tipy a rady

Chcete odhlučnit stěny, strop či podlahu? Řešení dne existuje velmi dobré

Spousta domácností žije v prostředí, které jim co se týče nepříjemných zvuků, vůbec nevyhovuje. K někomu do bytu může pronikat hlučná hudba od vedlejších sousedů, k někomu zase hluk pobíhajících a bouchajících dětí z bytu o patro výš. I hlučné stroje mohou působit nepříjemný hluk, což způsobuje nekomfortní prostředí v kancelářích a mnohde jinde. Naštěstí už je mnoho firem, které se na různé typy hluků a zvuků zaměřují a dovedou si poradit s jakýmkoli z nich. K takovým patří i firma Potichu CZECH s.r.o.

Kvalitní odhlučnění stropu

Existují různé typy zvuků, různé druhy hluku, tyto mají různé původy a právě proto, aby došlo k co nejlepšímu jejich odstranění, je potřeba umět je odlišit a použít správné řešení. V případě, že k vám pronikají zvuky a hluk od sousedů žijících v bytě nad vámi, bude vás zřejmě zajímat, jak odhlučnit pouze strop. Nejlepší je samozřejmě myslet na správné odhlučnění podlahy už při stavbě nemovitosti, ale pokud se provede nesprávně, neslouží, jak má. Pokud se nastěhujeme do bytu a „vrchní“ sousedé se k odhlučnění podlahy dodatečně nemají, možností je nechat si odhlučnit právě strop u vás.

Firma Potichu CZECH z Kolína se s tímto požadavkem setkává velmi často. Umí navrhnout systém na odhlučnění stropu, který kombinuje co nejmenší tloušťku při vysoké míře účinnosti odhlučnění. K takovému odhlučnění jsou požívány ty nejúčinnější materiály z jejich nabídky, kombinují těžké zvuko – neprůzvučné materiály s akustickou pohltivou izolací.

Odhlučnění podlahy

Pro maximální eliminaci hluku od vrzajících židlí, dupání, ježdění po podlaze autíčky atd., je nutné odhlučnění podlahy. Máte-li dům s podkrovím a „dolů“ je hluk z vrchních místností velmi slyšet, nechte si odhlučnit podlahu, nikoli strop. Odborníci z potichu.cz vám rádi poradí dle vašich potíží. Stačí se s nimi zkontaktovat.