Obklady a dlažba

Dáma černě oděná

Časy se ale (naštěstí) mění a s nimi v posledních desetiletích došlo i ke značným změnám v oblasti výroby a nabídky obkladů i sanity a tedy logicky také nárokům spotřebitele. Podívejme se tedy na druhý konec barevného spektra a posuďte sami jak černá barva obkladům, dlažbám a koupelnám obecně sluší.

Černá je beze sporu nesmírně elegantní a prostoru dodává nádech luxusu. Velkoformátové dlaždice lze použít k obkladu stěn i položit na podlahu. V jednom prostoru lze navíc vtipně kombinovat různé rozměry obkladu a dosáhnout tak optického zpestření jednobarevné plochy. Matný povrch černou plochu opticky zjemňuje a je také praktičtější pro údržbu. Lesklý povrch je na údržbu poměrně náročný, vyleštěná plocha ale působí velmi luxusním zrcadlovým dojmem a to je za vynaloženou námahu při úklidu více než adekvátní odměna.

Pro koho je jednolitá černá plocha přece jen trochu silná káva, může libovolně kombinovat a zjemnit dopad dominantní černé například barevnou výmalbou (často je kombinována s červenou, nebo vínovou) nebo rozjasnit místnost s černou podlahou světlým obkladem nebo naopak. V jedné sérii bývají obklady a dlažby vyráběny ve více barevných odstínech, je tedy v takovém případě působivé, zvolíme-li stejný design (povrch) i rozměr, jen různý odstín. K vybavení koupelen pak kromě obkladů patří samozřejmě i sanita a koupelnový nábytek. Také sanitární předměty i nábytek nabízejí výrobci v černé, případně v barevné kombinaci s touto barvou. Záleží pak už jen na odvaze a vkusu budoucího uživatele – nabídka výrobců je obrovská a černá barva interiéru rozhodně sluší.

Foto zdroj Kaldewai, Villeroy&Boch

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *