Toto téma obsahuje celkem 17 odpovědí. Do diskuze (1 diskutující) se naposledy zapojil uživatel admin a poslední změna proběhla před 3 roky a 2 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 18)
Bydlím v paneláku ve 3+1 a bohužel nemám špajz, jen skříňku u kkuchyňské linky. Kritizujete červenou éru, kdy se někdy a někde stavěly spíže, neboli špajzky. Co bych za ni dala!!!!Ty nové regály na potraviny a další věci do domácnosti jsou moc krásné, ale :“Kam s ními???“ To si je mám dát do obýváku, nebo do ložnice??? Poraďte.Děkuji.
Spíž je dnes podle mě přežitek, copak nemá každý doma v kuchyni skříň? Proč kvůli tomu ještě dělat nějaký oddělený prostor kdoví kde? No mít vše v regálech to je taky nápad…
Ten kdo tvrdí, že spíž je přežitek, se asi ještě nikdy nedostal do situace, že musí nakoupit téměř na měsíc do předu, musí uskladnit třeba zavařené okurky,marmeládu, brambory a ostatní suroviny. Ono uskladnit trvanlivé mléko v teplém bytě, taky není zrovna nejlepší nápad. Není nad spíž, nejlépe hned vedle kuchyně ať je vše po ruce a daleko od topení. Dala bych za ní nevím co. Spíž nepotřebuje snad jen ten co mám obchod u nosu a nedisponuje zahradou s ovocnými stromy a keři.
Dobrý den, my máme místo spíže v kuchyni udělanou chladnou místnost za dveřma, kde máme regály od firmy http://www.profi-regaly.cz/kanelarsky-nabytek/. Jsou prostorné, nemáme žádné „mrtvé“ místo, takže velká spokojenost.
Já sice spíž nemám, ale mám sklípek, do kterého chodím přímo z chodby vedle kuchyně. Tam je hodně prostoru a když je přístup přímo z domu, je to k nezaplacení. Takové ty věci jako mléko nechávám na schodech hned za dveřmi, aby byly vyloženě po ruce. Ale kdybych bydlela v paneláku, stejně bych na některé potraviny spíž chtěla, nechápu, že ji někdo nechce:(