Kvalitní spaní

Úvodní stránka Fóra Postele a matrace Kvalitní spaní

  • Toto téma obsahuje celkem 5 odpovědí. Do diskuze (1 diskutující) se naposledy zapojil uživatel admin a poslední změna proběhla před 11 roky a 5 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (celkem z 6)
  • Autor
    Příspěvky
  • #20224
    admin
    Správce
    #58114
    admin
    Správce

    Ahoj, vím, že jsem teď trošičku mimo téma, ale ráda bych zjistila pár názorů na palandy v dětském pokoji. Bohužel nemáme velký byt a naše dvě děti musí mít společný pokoj. Uvažujeme, že bychom zakoupili palandu (patrovou postel), abychom jim poskytli více místa. Trochu se bojím, jak budou probíhat „boje“ o to, kdo kde bude spát:), ale hlavně o to, aby se dítě, které bude na horní posteli, nezranilo. Jaké máte s tímto typem postele zkušenosti?

    #58115
    admin
    Správce

    Pakliže máte vyšší stropy, tak můžete dětem pořídit postele, které budou obě nahoře a pod nimi bude mít každé dítě svůj stůl, hračky, poličky atd., aspoň se Vám děti nebudou hádat, kdo chce spát nahoře nebo dole. Nevýhodou ale asi bude, že by tahle varianta byla trošku finančně náročnější….

    #58116
    admin
    Správce

    My doma palandu na děti máme a děti se o místa nijak nehádají – často se domluví, že budou spát spolu na jedné z postelí a my jim v tom nebráníme, i když mají určeno, která postel je čí… Podle mne pokud se chtějí děti o něco pohádat, tak se klidně pohádaj o to, kdo to bude mít blíž k oknu, dveřím, …Jeden problém vidím – obecně jde teplý vzduch nahoru a tak ten nahoře může mít na spaní zbytečně vysokou teplotu – to plaí zvláště pro rodinné domy… pokud bydlíte v paneláku (což předpokládám, když máte malou místnost), tak pokud v noci dětem netopíte,tak problém není tak hrozný.Doporučuji se při výběru palandy s***tředit na to,aby se na ní pohodlně lezlo(žebřík by neměl být daleko od postele -někdy je mezi rámem postele a žebříkem klidně 15cm,tím už můžou dětem klidně projet nohy a hodně špatně se tam leze a slézá,dále postranice-neměla by být příliš vysoko nad úrovní matrace -když se o ní dítě opře, aby mu neprojelo tělo ven a nezůstalo viset za hlavu – i to se vyrábí – no on šikovný kutil si s tím poradí. Jinak jde k palandám koupit i záchrané sítě upevní se od horního lůžka až ke stropu -takže z ní dítě určitě nevypadne. K tématu palanda mne ještě napadá -dát oběma dětem lůžko na skříň – spí tedy nahoře obě a skříň je tak vysoká, jak se vzhledem k výšce místnosti rozhodnete(a pokud máte nízký strop,tak na stůl je tam tma. a ještě nakonec, vzhledem k právě vyšším teplotam pod stropem než u země, jsem četla doporučení udělat dětem v patře hrací koutek a spaní nechat u země

    #58117
    admin
    Správce

    My jsme se kdysi s bráchou taky střídali. Pak to ale zůstalo tak, že já jsem spala nahoře, protože přece jen brácha už byl velký a bála jsem se dole. To s tím teplem je pravda, ale nějak zvlášť nám to nikdy nevadiloB). Akorát to lezení nahoru, to není žádný med:))

    #58118
    admin
    Správce

    Náhodou můžu se zeptat an vaše zkušenosti s spol. POSTELE OSTRAVA http://posteleostrava.cz/

    Děkuji moc jestli tak, za vaše zkušenosti…

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (celkem z 6)
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.