Postele a matrace

3 Tipy jak správně vybrat matraci

Při výběru matrace se rozhodně nevyplatí šetřit, odměnou vám pak bude kvalitní spánek.

Myslete na využití

Matraci je třeba vybírat podle způsobu využití. Pokud na matraci budete spát každý den, je potřeba vybrat takovou, která nabízí dlouhou životnost. Pokud naopak budete potřebovat něco na chalupu, můžou dobře posloužit také levné matrace.

Druhým důležitým faktorem je tvrdost matrace, každému totiž vyhovuje jiná. Pokud tedy hledáte matrace pro dva, je vždy výhodné koupit matrace s dvojí tvrdostí. Vhodné jsou proto akce matrace 1+1. Každý si pak může zvolit tu stranu, která je mu nejpohodlnější. Ještě doplníme, že tvrdost matrace se udává na škále od 1 do 7.

Velmi podstatné je také to, zda bude na posteli spát dítě nebo dospělý člověk. Podle toho se pak musejí vybírat další důležité parametry matrace.

Rozměry a nosnost

Především nosnost matrace je podstatným parametrem. Myslete na to, že by nosnost matrace měla být trošku vyšší, než je hmotnost člověka. Pokud byste vybrali matraci přesně na hmotnost, mohla by se velmi rychle proležet.

Než půjdete matraci vybírat, nezapomeňte na rozměry, tedy zda jsou stávající parametry matrace 80 x 200 cm nebo více. U manželských postelí můžete narazit na rozměry matrace 140 x 200 cm. Třetím, velmi častým rozměrem je matrace 90 x 200 cm.

Myslete na zdraví

Zdravý spánek je opravdu důležitý. Pokud navíc trpíte nějakými zdravotními problémy, vždy se vyplatí zauvažovat nad nákupem zdravotní matrace, která by se přizpůsobila vašemu zdravotnímu stavu a vy si tak mohli užít pohodlný a ničím nerušený spánek.

 

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *