Jakým chybám se vyhnout při zařizování kuchyně
Vždy je lepší, pokud si na zařizování kuchyně najmete odborníka. Správný profesionál nemyslí jen na vzhled kuchyně, ale i na praktičnost a malé detaily, které si běžný uživatel zprvu ani neuvědomí. Vzhledem k dnešní nabídce, jež je opravdu velká, lidé při zařizování postupují od jednoho k druhému a na něco snadno zapomenou.
Malá pracovní plocha
Malé kuchyně mohou byt trendy, co už ale tak výhodné není – malé pracovní plochy. Představte si, že budete vařit oběd a do toho budete dělat ještě něco dalšího. A ono nebude kde. Přitom velikost pracovní plochy nemusí vůbec souviset s velikostí kuchyně jako celku. Na trhu je spousta kuchyní, kde si můžete nechat pracovní plochu zvětšit.
Nevhodné povrchy
Možná se vám některý typ povrchu líbí – bohužel ne každý je dělaný přímo do kuchyně. Proto se při vybírání těch správných materiálů snažte o každém, který se vám líbí, zjistit, zda je do kuchyně vůbec vhodný.
Ergonomická návaznost
Mnoho lidí zapomíná na to, že by se kuchyně měla skládat z určitých zón, které usnadní práci v kuchyni. Tyto zóny by měly kopírovat proces vaření tak, abyste nemuseli při vaření pobíhat tam a zase zpátky. Například lednice by měla být blízko dřezu, kde omyjeme zeleninu vytaženou z lednice. Pracovní deska by se měla nacházet mezi dřezem a varnou deskou, u níž by měla být plocha k odkládání hrnců, apod.
Mnoho místa na nepořádek
Při vybírání kuchyně hledejte spíše ty, kde je více úložných prostorů, kam nejde vidět. Je hezké mít kuchyni složenou z polic, ale nepořádek půjde vidět o to víc.