Tipy a rady

Terč na šipky: Zábava pro celou rodinu

Druhy terčů na šipky

V momentě, kdy se rozhodnete si domů pořídit terč na šipky, měli byste se zaměřit na to, jaký model je pro vás nejvhodnější. Existují dva základní druhy – elektronické a sisalové terče. První varianta je ideální pro rekreační hráče, kteří chtějí mít možnost vyzkoušet si vícero variant hry. Moderní zařízení v elektronické podobě totiž umožňují navolit klidně desítky verzí hry. Díky obměně vás pak čeká daleko více zábavy, přičemž bez problémů zapojíte celou rodinu i s dětmi. Klasické sisalové terče jsou pak vhodné pro zkušené hráče, kteří si vychutnávají hru s kovovými hroty.

Jak terč správně nainstalovat?

Vždy je důležité, aby byl terč na šipky umístěný ve vhodné výšce a vzdálenosti od místa, z něhož šipky vrháte. Jestliže chcete dostát pravidlům, terč na šipky musí být ve výšce zhruba 1,72 metru. Startovní čáru je pak nutné vymezit asi 2,37 metru od cílového terče. Při domácím hraní samozřejmě do značné míry záleží na podmínkách, respektive prostorových možnostech místnosti, v níž terč na šipky upevníte na jednu ze stěn.

Druhy šipek

Podstatnou roli hrají samotné šipky. Zvolíte-li elektronický terč, použijte softové plastové šipky. U sisalových terčů se pak vyplatí investovat spíše do šipek s ocelovým hrotem, který zajistí, že se šipky i při lehčím stylu házení bez problémů zabodnou do terče.

Hraní šipek je zábavou, která dá klidně na celé hodiny zapomenout na nudu, s níž se možná v těchto dnech, kdy doma trávíte spoustu času, musíte potýkat. A kdo ví, třeba vás hra natolik zaujme, že v budoucnu budete pokračovat na vyšší úrovni s jinými soupeři nežli jen s členy vaší domácnosti. Šipky jsou skvělé v tom, že je hravě zvládnou i lidé, kteří jiné sporty příliš nemusí. Na šipky není zapotřebí mít nějak velkou fyzickou kondici.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *